Nieuws & Mededelingen

Een overzicht van onze nieuwsberichten.

Waterbodemonderzoek: Ruïne De Nijenbeek in Voorst

Geplaatst door Tom, op 9 February 2016

En weer mochten wij een (water)bodemonderzoek uitvoeren op een bijzondere locatie. Dit keer in de (toekomstige) gracht van de Ruïne De Nijenbeek in Voorst. Deze is afgelopen zomer geconsidoleerd en in verband met het geplande grondwerk om de ruïne en het baggeren van de oude gracht kreeg De Klinker Milieu van Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek het verzoek de milieuhygiënische kwaliteit van de waterbodem en de nog te graven gracht te bepalen. Wederom een mooie klus op een prachtige plek 

Lees meer

Project jachthaven Zutphen

Geplaatst door Tom, op 14 January 2016

In Zutphen wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de aanleg van een nieuwe jachthaven. Het project is bijna afgerond, echter voordat de bootjes in de nieuwe haven kunnen varen moet de toegang tot de haven nog worden vrijgemaakt. Door De Klinker Milieu is het te verwijderen materiaal bemonsterd en geanalyseerd. Een prachtige klus op een mooie plek aan de IJssel! Met dit onderzoek kan de bestemming van het vrijkomende materiaal bepaald worden, en ligt binnenkort de weg open voor de bootjes naar de nieuwe Noorderhaven.

Lees meer

Calamiteitenlijn - De Klinker Milieu

Geplaatst door Tom, op 10 January 2016

De Klinker Milieu heeft een calamiteitenlijn, zo kregen wij via een gemeente in Gelderland een melding van dumping van onbekend materiaal bij een bankje. Het materiaal (vermoedelijke XTC-afval) is door ons opgeruimd. De bewoners kunnen weer veilig gebruik maken van het bankje.

Lees meer